AJANKOHTAISTA

GEO Highlight of the year 2023 Sponsored by Schetelig: St. Laurence Golf & Irmeli Vilenius

Katse tulevaisuuteen

”Haluamme ilmoittaa, että alkaen keväästä 2023, St. Laurence Golfin 6-reikäinen Par 3 -kenttä hoidetaan ilman kasvinsuojeluaineiden käyttöä, mikä tarkoittaa, että emme käytä sienitautien torjunta-aineita, rikkakasvien torjunta-aineita tai tuhoeläintorjunta-aineita.

Tämä päätös on osa sitoutumistamme ympäristövastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen. Tavoitteenamme on hankkia arvokasta tietoa ja kokemusta kentänhoidosta ilman kemiallisia torjunta-aineita. Samalla haluamme näyttää pelaajillemme, miten tämä vaikuttaa pelipinnan kuntoon lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.

Uskomme, että tämä askel auttaa meitä kehittämään entistä kestävämpiä ja ympäristöystävällisempiä käytäntöjä kentänhoidossa. Se on myös vastaus pelaajiemme kasvavaan kiinnostukseen ympäristöasioihin ja haluamme olla edelläkävijöitä tässä asiassa.

Olemme innoissamme tästä uudesta vaiheesta ja odotamme innolla yhteistyötä pelaajiemme kanssa tämän hankkeen onnistumiseksi. Kiitos tuestanne ja ymmärryksestänne tämän päätöksen takana.”

Irmeli Vilenius, Kenttämestari, St. Laurence Golf

Palkinto jaettiin FGA:n Vuosikokouksen ja kevätseminaarin yhteydessä 22.3.2024 ja palkinnoksi voittanut kenttäyhtiö saa 2500€ stipendin käytettäväksi edelleen golfkentän ympäristötyön kehittämiseen.

Palkinnon julkistamistilaisuudessa nostetaan esiin aina vuoden kolme parasta ympäristötyön kohokohtaa ja muut erinomaiset ehdokkaat olivat vuonna 2023 toiseksi sijoittunut Hirsala Golf, jopa 4 hehtaarin kokoisen luonnonsuojelualueen perustamisella kenttäyhtiön alueelle, sekä Harjattula Golf, jonka kenttäalueelta noin 7 hehtaarin kokoinen alue on jätetty niityksi, tukien luonnon monimuotoisuutta sekä vähentäen resurssien, kuten polttoaineen, kulutusta.

‘’Schetelig Oy haluaa olla mukana tukemassa ja kehittämässä ympäristövastuullista golfkentänhoitoa kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Sponsoroimalla tätä palkintoa haluamme kannustaa ympäristöystävällisiin ratkaisuihin. Vastuullisilla valinnoilla luomme yhdessä kannattavaa kasvua ympäristön huomioiden.’’

Kristoffer Holmström, Schetelig Oy

‘’FGA:n toiminta tähtää vastuullisen ja ympäristöystävällisen golfkentänhoidon tukemiseen ja kehittämiseen Suomessa, koulutuksen ja arvostuksen kasvattamisen kautta. Yhteistyössä Scheteligin kanssa perustettu palkinto tulee toivottavasti nostamaan entisestään Suomalaisten golfkenttien ympäristöprojektien arvoa ja tunnettuutta myös laajemmin golfyhteisössä. Golfkentillä tehdään paljon ympäristön ja luonnon, sekä ilmaston kannalta positiivisia toimia ja näitä haluammekin juhlistaa ja kannustaa sekä tukea mahtaviin projekteihin myös tulevaisuudessa.’’

Janne Lehto MG, Puheenjohtaja, FGA

Edistämässä kestävää golfia

GEO-säätiö kestävälle golfille on kansainvälinen voittoa tavoittelematon organisaatio, joka perustettiin kuusitoista vuotta sitten inspiroimaan, tukemaan ja palkitsemaan uskottavia kestävyyteen tähtääviä toimia sekä vahvistamaan ja edistämään golfkenttien yhteiskunnallista ja ympäristöllistä arvoa.

Organisaatio pysyy edelleen ainoana maailmassa, joka on täysin erikoistunut ja omistautunut tälle tehtävälle, ja se työskentelee yhteistyössä golfalan ja laajemman kestävyysliikkeen kanssa rakentaakseen yhteisöä ja tarjotakseen strategioita, ratkaisuja ja uskottavaa tunnustusta.

GEO Highlighteihin voit tutustua täällä: https://sustainable.golf/highlights/?country%5B%5D=67